Midsundfestivalen – et lokalt dugnadsprosjekt med profil som utfordrar 

Midsundfestivalen er et stort dugnadsprosjekt, der ”alle” i Midsund stiller opp. Noen har dette som en helårs fritidsaktivitet, andre stiller opp på dugnad under festivalen, som vakter, scenebyggere, oppbygging av festivalområdet med telt, bord, stoler, toaletter, m.v.  Kommunen og bedrifter i Midsund bidrar med prosjekt- og sponsormidler. Midsundfestivalen er et dugnadsprosjekt for - og av Midsundinger, men med hjerte og et sterkt ønske om at de med tilknytning til - eller gjester generelt, skal føle seg hjertelig velkommen på besøk under festivalen. 

Men Midsundfestivalen skal også tilføre noe – og festivalstyret prøver hvert år å finne artister som kan gi noe spesielt til publikum på festivalen. Du finner ikke Hellbillies, DDE eller Vassendgutane på Midsundfestivalen, men heller spesielle musikalske opplevelser, som islandske Mezzoforte, engelske grupper som The Smokie eller dyktige engelske studiomusikere som spiller Pink Floyd sin musikk. Eller som i år der vi på torsdagskvelden planlegger en intimkonsert , på fredagskvelden en ungdomsprofil med gruppene Peer Gynt, Stratofaction og TNT, eller som på lørdagskvelden, som har en ”møreprofil”, med Hoksnes band, Elg, m.fl.  I tillegg til alltid å legge til rette for at nye lokale  talent og utøvere får mulighet til å bruke festivalen som en arena å presentere seg. 

Midsundfestivalen er også mye mer. Programmet spenner vidt med kirkekonsert, guidede fjellturer i fjella i kommunen, fiskekonkurranse, moroaktiviteter i havna som ”palleløp” og Olabil-løp i bakkene i sentrum. Og uoffisielt Norgesmesterskap i ”snurpering-kasting”. 

Festivalområdet er lagt til sentrum hvor en også har småbåthavna og gjestehavn for båtgjester. Det å få samle hele festivalen i dette området skaper en intim atmosfære og en folkefest i 3-4 dager. 

Som en del av festivalen arrangerer vi også Midsund Triatlon. Med start og mål i sentrum, motbakkeløp rett fra sentrum og opp på den 500 meter høye Digergubben, terrengløp til Heggdal, sykkeløp til sentrum og videre rundt Midøya, for så å avslutte med 200 meter svømming over bukten i sentrum. Midsund Triatlon gir en flott og utfordrende opplevelse, mest for deltakere, men også for et alltid tallrikt publikum. 

Et slikt dugnadsprosjekt som Midsundfestivalen har en stor verdi for utviklingen av lokalsamfunnet Midsund – det gir identitet, skaper stolthet og profilerer lokalsamfunnet på en svært god måte. 

Festivaler er ofte en økonomisk balansegang og dessverre der de økonomiske vurderingene blir strukket, og ofte i en vel optimistisk retning. Midsundfestivalen har basert sin drift på kontinuitet i drift og styre, der en kjører en trygg økonomi og god økonomisk styring, med en økonomisk buffer – hvis det skulle oppstå årsaker som slår brist i de økonomiske vurderingene på inntjening. Festivalen er også basert på at store deler av overskuddet blir ført tilbake til lag og organisasjoner som deltar i dugnaden og gjennomføringen av festivalen, eller for å snu på det; lag og organisasjoner får betalt for den tid som medlemmene bruker på dugnad under festivalen. 

Denne viljen til å skape noe, gå sammen om utfordringer, ha god styring og sammen lykkes, er noe styret i Midsundfestivalen ønsker å ta videre. Derfor ønsker vi hvert år å ta nye steg i utviklingen av festivalen og legge nye føringer – for å skape en enda bedre festival og være forberedt på endringer og nye utfordringer. 

 


Nyheter

Nytt nummer av Vekst, no 5 ligger tilgjengelig på nettet


Vårt siste nummer av informasjonsskrivet Vekst, ligger tilgjengelig i stort format til høyre på våre websider.


Ny nyhetsbrev fra Midsund Næringsforum no 4 januar 2012


Vi har idag sendt ut et nytt nyhetsbrev fra Midsund Næringsforum. Nyhetsbrevet ligger tilgjengelig på websiden http://midsund.net til høyre på siden.


Unge fremtidige ledere på RYLA i regi av Midsund Rotaryklubb


Gjennom Midsund Rotaryklubb deltok Inger Anne Nygård i oktober på en RYLA-samling i Ulsteinvik. Formålet til RYLA er å tilby unge, mellom 20-30 år, et opplegg for å synliggjøre lederskap og egenutvikling.

Les mer


Jule og nyhetsbrev fra Midsund Næringsforum


I høyre menyen ligger siste medlemsbrev og julebrev fra Midsund Næringsforum


Prøvetur med ny båt


Arnt Inge Nygård og sønnene fikk idag gjennomført en etterlenget prøvetur med nye sjarken. Iflg Arnt Inge fungerte den tilfredsstillende. Båten er her avbildet da den var innom kaien i Nygårdsvika for å fylle diesel.


Nyhetsarkiv

Site powered by WebOfficeOne ©